Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΙΤΑ ΓΕΝΟΠ ΠΩΣ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΛΕΥΘΕΡΟΙ


ΑΠΕ/ΔΕΗ (αυτόνομη παρέμβαση εργαζομένων και συνταξιούχω ΔΕΗ )- ΚΟΙΤΑ ΓΕΝΟΠ ΠΩΣ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΛΕΥΘΕΡΟΙ



...........ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

      ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 30ης /12/2011

Oτι κι αν σήμερα συμβαίνει στη ΔΕΗ κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει μα ούτε και να αρνηθεί κύριοι της ΓΕΝΟΠ πως δεν '' μας τα είπε κανείς'' ,αυτό που συμβαίνει στη ΔΕΗ σήμερα είναι κρίμα στο λαιμό κάποιων ,εκείνων που θυσιάσαν στο βωμό της ευκαιρίας τους τις τόσες χιλιάδες οικογένεις των εργαζομένων... με πρωτεργάτες ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ - ΔΑΚΕ..φτάσαμε στο χαος...

 

ΟΜΕΡΤΑ ΤΕΛΟΣ! ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ!

ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΕ!

 

ΣΤΗΝ ΑΠΕ / ΔΕΗ- Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ

            ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

- ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

-          ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
-           
-          ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
-           
-          ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
-           
-           ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
-           
-           ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-           
-           Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ
-           
                                        ΩΣ ΕΔΩ
-           
-          ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!

 

Το κείμενο που ακολουθεί σας το αφιερώνουμε και είμαστε απολύτως σίγουροι πως ο κάθε ένας από εσάς θα βρει τον ‘ρόλο’ που παίζει στη ζωή …. Γατί ειλικρινής μπορεί να καταφέρνεις να μην είσαι με τους άλλους.. Αλλά από τον εαυτόν σου και την αλήθεια σου δεν γίνεται να ξεφύγεις…

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Εργαζομένων Χαλυβουργίας Ελλάδος


ΑΘΗΝΑ    28 Δεκέμβρη 2011

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας εργατικής αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει από τις 31-10-2011, όταν ξεκίνησαν οι αναίτιες και τρομοκρατικές απολύσεις από την Εταιρεία ιδιοκτησίας κυρίου Νικ. Μάνεση και έχουν φτάσει ήδη τον αριθμό 50+1, προκειμένου να μας πιέσει για να δεχτούμε μείωση αποδοχών 40% κατά μέσο όρο με 5ήμερο, 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία, με υπογραφή τροποποίησης μισθού της συλλογικής Συμβάσεως.
Ο Αγώνας μας, που είναι αμείωτος έως και σήμερα δεν μας έχει καταβάλει καθόλου, νοιώθουμε ακμαίοι, έχουμε ενότητα, είμαστε ένα όλοι μαζί.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Eιδικές Oικονομικές Ζώνες


Eιδικές Oικονομικές Ζώνες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για το τι σημαίνει ΕΟΖ,(Eιδική Oικονομική Zώνη)ή αλλιώς ειδικές Κινεζοποιημένες Ζώνες που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα των απάνθρωπων, μεσαιωνικού τύπου και τριτοκοσμικών προδιαγραφών εργασιακών σχέσεων, που επιφυλάσσει για την περιοχή μας η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου,που υπερψήφισε ελαφρά τη καρδία την εφαρμογή στη Πελοπόννησο, ενός τέτοιου απάνθρωπου καθεστώτος. 

Δεν μπορούν να κατανοήσουν φαίνεται οι ψηφίσαντες τη σχετική απόφαση ότι δεν αρκεί να έχεις ένα μεροκάματο πείνας χωρίς να έχεις ασφάλιση, σύνταξη, περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, και το κυριότερο να μην έχεις όραμα και καλύτερη προοπτική. Γιατί πως όλα αυτά θα εξασφαλιστούν, όταν με τις ΕΟΖ υπονομεύεται το Ασφαλιστικό Σύστημα οι Συλλογικές Συμβάσεις και όλες οι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με ποταμούς αίματος από την παγκόσμια εργατική τάξη. 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ !!!


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ

ΤΟ «ΆΝΟΙΓΜΑ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΆΣ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ ΈΦΕΡΕ ΜΠΛΑΚΆΟΥΤ

 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΜΙΣΙ εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς ρεύμα, κατακόρυφη άνοδος των τιμών και δύο εταιρείες στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Σκηνές όχι από κάποιο μπλακάουτ της... ΔΕΗ, αλλά οι επιπτώσεις της απελευθέρωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Καλιφόρνια στις αρχές του 2000. 
Το 1996 η αμερικανική πολιτεία αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με επιχείρημα την προώθηση του ανταγωνισμού και τη μείωση του κόστους του ρεύματος για τους καταναλωτές. Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όμως, ήταν ακριβώς τα αντίθετα. 
Το 1998 η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αποδεσμεύθηκε από τις εταιρείες παραγωγής, οι οποίες συνέχισαν ωστόσο να έχουν το δίκτυο διανομής. Το 40% της παραγωγικής δυνατότητας, 20 gigawatts, πουλήθηκε στους λεγόμενους «ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας».