Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ : ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ Α Τ Ε



ΔΗΛΩΣΗ   ΤΟΥ  ΘΑΝΑΣΗ  ΠΕΤΡΑΚΟΥ  
ΘΕΜΑ: ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΚΑΛΗ» Α.Τ.Ε. ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την Παρασκευή το βράδυ να ανακοινώσει το διαχωρισμό της ιστορικής Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» και να χαρίσει κυριολεκτικά την «καλή» στην Τράπεζα Πειραιώς. Η απόφαση αυτή αποτελεί μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο πρέπει να ματαιωθεί. Διότι αν δεν ματαιωθεί κινδυνεύει άμεσα το 40% της καλλιεργήσιμης αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένη κάτω από ειδικούς προνομιακούς όρους στην Α.Τ.Ε., να περάσει στα γνωστά συμφέροντα που κυριαρχούν στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους αγρότες και τις συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές τους οργανώσεις στην δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου για να ματαιωθεί η εκχώρηση της Α.Τ.Ε. στα ιδιωτικά συμφέροντα και να μετατραπεί η σημερινή Α.Τ.Ε. σε μία δημόσια ανασυγκροτημένη αγροτική τράπεζα για να στηριχθεί η αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την Α.Τ.Ε.
Σαν πρώτο βήμα στη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου για να ματαιωθεί το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε. η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλες τις αγροτικές οργανώσεις,και  ολους  τους  Μαζικους  φορεις       την Τρίτη 31 Ιουλίου 10πμ έως 2μμ στη Βουλή στην αίθουσα της Γερουσίας.



ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ.Ε.Η Α.Η.Σ ΛΑΥΡΙΟΥ- ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗ



ΠΡΟΣ: κ. Φ. Κουβέλη Πρόεδρο ΔΗΜ. ΑΡ. Αγ. Κωνσταντίνου 40 Αθήνα Τ.Κ 10437

ΚΟΙΝ: 1. MME
             2. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -ΚΗΕ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από τις προγραμματικές δηλώσεις τις τριημέρους κυβέρνησης μέχρι και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της πιο λυσσαλέας επίθεσης που η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει δεχθεί ποτέ και από όποια Κυβέρνηση .
Ακόμη και η μαύρη περίοδος της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Παπαδήμου τέτοια σφοδρότητα ως προς την τακτική επίθεσης κατά της ΔΕΗ αλλά και των υπολοίπων προς αποκρατικοποίηση – ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων δεν υπήρξε , και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε , εκ του αποτελέσματος ότι σε αυτή την επίθεση συμμετέχετε κι εσείς κ. Κουβέλη αποδεχόμενος την νεοφιλελεύθερη πολιτική των συγκυβερνόντων σας.

Τα καθήκοντα του σ.κ. στην μετά Μνημονίου εποχή !


Του Γιώργου Χαρίση

Την περίοδο, από την ψήφιση του Μνημονίου μέχρι τις εκλογές, έγιναν πολλές κινητοποιήσεις, πολλές απεργίες οργανώθηκαν, εκ των οποίων αρκετές ήταν πολύ πετυχημένες, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας και μερικές απ' αυτές αποτέλεσαν κορυφαίους σταθμούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με πρωτοφανή συμμετοχή, αντοχή και αποφασιστικότητα των απεργών.
Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της εργασίας δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου. Όλοι οι αντεργατικοί νόμοι πέρασαν. Το νέο καθεστώς των ΣΣΕ, αν εμπεδωθεί, θα μιλάμε μελλοντικά για στρατηγικού χαρακτήρα ήττα του σ.κ., αφού δεν θα μπορεί να διαπραγματεύεται τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.



Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ





11-7-2012


Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας

Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προώθησαν μετά το 1999 την κατεύθυνση της ΕΕ για «απελευθέρωση» του ενεργειακού τομέα και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει μετά από 12 χρόνια ιδιωτικοποίησης είναι καταστροφικά όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει. Δεν είχαμε ανάπτυξη αλλά προβλήματα. Στις υποδομές, τα έργα έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα επειδή με διοικητικό τρόπο αδρανοποίησαν τους δημόσιους φορείς για να διευκολυνθεί η είσοδος των ιδιωτών, τα τιμολόγια και στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο συνεχώς εκτινάσσονται αντί της μείωσης που υποτίθεται θα έφερνε η «απελευθέρωση». Η είσοδος εργολάβων αύξησε το κόστος ενώ οι εργαζόμενοι στους εργολάβους προσλαμβάνονται και εργάζονται με όρους δουλεμπορίου (π.χ. ΔΕΣΦΑ).
Η ΔΕΗ, η οποία μέχρι το 2010 ήταν κερδοφόρα (558 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 2010), από το 2011 λόγω των ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ άρχισε να έχει ζημιές και προβλήματα ρευστότητας και γι’ αυτό αναγκάστηκε προ ημερών να αναχρηματοδοτήσει τα χρέη της παίρνοντας δάνειο 550 εκατ. ευρώ με 8,9% επιτόκιο. Και όλα αυτά, παρά την αύξηση των τιμολογίων στην οικιακή κατανάλωση κατά 12,6%.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΔΕΗ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ TETΑΡΤΗ 11/7



Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στη ΔΕΗ ,στην κοινή προσπάθεια  που οφείλουμε κάτω απο το βάρος της αποκρατικοποίησης-ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης αλλά και των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων στην χώρα μας , καλεί όλους τους συναδέλφους που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ημερών , την ανάγκη μετώπου κατά του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας , κατά της ληστρικής πολιτικής Κυβέρνησης και τρόϊκα ,ντόπιων και ξένων συμφερόντων ,σε συνάτηση - συζήτηση την Τετάρτη 11/7/2012 και ώρα  4 το απόγευμα στην οδό Σαρρή 19 (Ψυρρή).

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ 

 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

1.       Σταμάτης Θεοδωρόπουλος του Μιχαήλ, εργαζόμενος ΔΕΗ, Μέλος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.
2.       Στέλλα Πολίτη του Χρήστου συνταξιούχος ΔΕΗ.
3.       Σαράντος Αλεξανδρής του Νικολάου,  υπάλληλος ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, Μέλος Διοίκησης Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, Αναπληρωτής Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.
4.       Νικόλαος Φωτόπουλος του Αθανασίου,  τεχνικός ΔΕΗ, Πρόεδρος Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ


ΚΑΤΑ
Των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και Τουρισμού