Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Η. ''ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΜΑΤΟΣ''


Οργή και αγανάκτηση είναι τα μόνα συναισθήματα τα οποία έχουν κυριεύσει  όλους όσους εργαζόμαστε στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Και πώς αλλιώς να αισθανόμαστε όταν σε διάστημα ενός και μόνo μήνα ,στο διάστημα Ιουλίου –Αυγούστου έχουμε δεύτερο εργατικό ατύχημα και μάλιστα θανατηφόρο.
Μετά την κατακευραύνωση από την μέση τάση του συναδέλφου μας στα Χανιά και την εσπευσμένη διακομιδή του στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου ,άλλος ένας συνάδελφος μας έπεσε θύμα της αδιαφορίας των επί έτη κυβερνώντων χάνοντας την  ίδια του  τη ζωή στο ορυχείο της Μεγαλόπολης.

Και η οργή μας ξεχειλίζει πια γιατί οι υπεύθυνο-ανεύθυνοι κυβερνώντες, τροϊκανοί χατζιαβάτηδες , για το μόνο που νοιάζονται είναι για τη διάλυση και την πώληση της ΔΕΗ και τίποτα άλλο. Γι’ αυτούς οι άνθρωποι που εργάζονται στην επιχείρηση δεν είναι τίποτα άλλο από ‘’φτηνά’’ εργαλεία και η απώλεια τους, ‘παράπλευρη’ απώλεια στον πόλεμο που αυτοί κήρυξαν στο λαό.

Η εκρηκτική ,ειδικά τα τελευταία χρόνια του μνημονίου, έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού , η εντατικοποίηση της εργασίας η παντελής αδιαφορία για την καταλληλότητα  μηχανημάτων και εργαλείων , μιας και είναι πεπαλαιωμένα, αφήνουν αδιάφορους τους ‘τζαμπάσηδες’ της Τρόϊκα.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με μοναδικό εργαλείο το φιλότιμο απέναντι στην εργασία τους και  στο έργο που προσφέρουν προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της ενέργειας στο σπίτι του ,δίνουν ακόμη και τη ζωή τους και συνεχώς αυξάνονται τα νούμερα της εκατόμβης  που λέγεται ‘εργαζόμενοι στη ΔΕΗ’.

Εσείς κύριοι  που εκπροσωπείτε την εγχώρια  κυβερνητική τρόϊκα , και εσείς κύριοι της εισαγόμενης  τρόϊκας ,εκείνης του 4ου΄Ράιχ, που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η σφαγή του λαού και των εργαζομένων και η καταλήστευση πλούτου και γης της χώρας μας, ναι εσείς,  μετατρέψατε την παραγωγή και διάθεση ρεύματος σε παραγωγή και διάθεση ‘αίματος’ των εργαζομένων της επιχείρησης.



ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΡΦΑΝΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ  ΜΕΝΕΙ  XΩΡΙΣ ΓΟΝΙΟ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ …
(αλλά δεν σας ένοιαξε ποτέ χρηματολάγνοι) … ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ…


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ (ΑΠΕ / ΔΕΗ ) καλεί τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να μπει σε μεγάλες κινητοποιήσεις ,καλεί όλους τους συναδέλφους  σε καθολική συμμετοχή σε αυτές .

Τι άλλο να κάνουμε συνάδελφοι ; Μετά την πείνα που μας υποχρέωσαν να δεχτούμε και το θάνατο ;

ΩΣ ΕΔΩ…….Τι έχουμε να φοβηθούμε ; Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή πια….

Ως πότε απλά και μόνο να πενθούμε ;

Kαλό ταξίδι συν- αδελφέ Βαγγέλη Γιαννόπουλε.........

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Τ.Ε

.

Το επερχόμενο πακέτο των 11,5 δισ €, που θα πέσει στις βαριές πλάτες του ελληνικού λαού, έχει ένα δίδυμο «αδελφάκι», την εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, που προηγήθηκε, ήδη, και επιβάρυνε τον έλληνα φορολογούμενο, μ΄ ένα ανάλογο, περίπου, κόστος!

Η εφαρμογή του ιδεολογικοπολιτικού δόγματος του νεοφιλελευθερισμού,που επέβαλλε την εξαφάνιση των κρατικών τραπεζών, με την επιταγή της εξωτερικής τρόϊκας και τη δουλική υλοποίηση από την κυβέρνηση της εσωτερικής τρόϊκας, μέσω των μεθοδευμένων ενεργειών της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι, απλά δεν έφερε την πλέον συμφέρουσα και επωφελή για το δημόσιο λύση, αλλά φέρεται να κοστίζει τα τριπλάσια, απ΄ ό,τι η εναλλακτική λύση της ανακεφαλαιοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, μέσω του ΤΧΣ, ως ενιαία και κρατική τράπεζα.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ Υ/Σ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



02/08/2012

Ερώτηση
Προς τους κ. Υπουργούς
-        Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
-        Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: «Εργατικό Ατύχημα στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκαμάρας  στα Χανιά»


Ακόμη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε φέτος στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκάμαρας στα Χανιά, καθώς ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ -Εναερίτης- κεραυνοβολήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών και νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, βασική αιτία του ατυχήματος  αποτελεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού (κυρίως ελλείψεις τεχνικών), λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων των εργαζομένων και η κάλυψη των αναγκών με νέους ανειδίκευτους και  ανεκπαίδευτους υπαλλήλους σε υπεργολάβους. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι εναπομείναντες τεχνικοί να εξαντλούνται σε «ατελείωτα» ωράρια, τα συνεργία να επανδρώνονται ελλιπώς, ενώ ελλιπής είναι η εκπαίδευση των νέων εργαζομένων.

Με δεδομένη την πολιτική του Μνημονίου που υπηρετεί η κυβέρνησή σας και απαγορεύει τις προσλήψεις ακόμα και σε αυτό τον δύσκολο και ιδιαίτερο κλάδο που είναι το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ  και έχοντας ως γνώμονα ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη  ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

·       Θα προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων  σε αυτό τον ιδιαίτερο κλάδο εργαζομένων όπως είναι το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ;
·       Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραιτήτους ελέγχους(προγενέστερα του ατυχήματος) για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, αν ναι να δοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αθανάσιος Πετράκος
Ευγενία Ουζουνίδου
Γεώργιος Σταθάκης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου