Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Κινδυνεύουν 250.000 εργαζόμενοι στην Ιταλία από την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων


Ρώμη, Ιταλία

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η εμπορική ένωση Confesercenti της Ιταλίας με την απόφαση της κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων της χώρας όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η ένωση προειδοποιεί ότι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου θα προκαλέσει την απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι το μέτρο ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και ιδίως τα σούπερ μάρκετ και πλήττει τον μικρό έμπορο.

Ο Μάουρο Μπουσόνι, αναπληρωτής διευθυντής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση υιοθέτησε το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά δεν έλαβε υπόψη της ότι στον τομέα των τροφίμων, για παράδειγμα, το 70% του μεριδίου αγοράς, βρίσκεται ήδη στα χέρια των σούπερ μάρκετ».

«Για μια οικογένεια που έχει ένα κατάστημα, δεν είναι εύκολο να μπορέσει να εγγυηθεί την συνεχή και απεριόριστη λειτουργία του μαγαζιού, διότι υπάρχουν και ανάγκες και απαιτήσεις διαθέσιμου χρόνου για τα παιδιά, ενώ τα σχολεία, οι μεταφορές, οι όλες δημόσιες και τοπικές υπηρεσίες, δεν παρέχουν την στήριξη και τις διευκολύνσεις που όλοι θα χρειαζόμασταν» τόνισε μιλώντας στο Radio Capital.

Ο ίδιος εκτιμά ότι εντός του έτους κινδυνεύουν να κλείσουν 80.000 οικογενειακές επιχειρήσεις και να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους 250.000 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου