Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ





                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ12-1- 2012


 Κούφιες πιστολιές στον αέρα με ανακοινώσεις  και πάλι ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις.
Σε μια γνώριμη τακτική το προεδρείο της ΕΤΕ για πολλοστή φορά εξέδωσε ακόμη μια ανακοίνωση και δυστυχώς η ‘’κοντοφθαλμία’’ του φτάνει μόνο ως εκεί ,μιας και απ’ ότι όλα δείχνουν ξεκάθαρα δεν έχει ιδέα πως οι εργαζόμενοι πλέον δεν αρκούνται στις ‘στρακαστρούκες’ των ανακοινώσεων.
Τι είναι αυτό που δεν έχετε καταλάβει ακόμη κύριοι ; Γιατί άραγε όταν έχει διαλυθεί η ζωή των εργαζομένων εσείς αναγάγετε ως μείζον και τεράστιο θέμα τις παραιτήσεις των 5 μελών του Δ.Σ. ; Σκοτούρα των εργαζομένων το ποιοι θα το πλαισιώνουν…για εμάς όλοι ίδιοι είναι .Τι μας αφορά αν είναι ο ένας η ο άλλος ,αφού όλοι στην ουσία απέναντι στους εργαζόμενους έχουν ένα και μόνο σκοπό που δεν είναι άλλος από τις αντεργατικές επιταγές της Τρόϊκα και των εγχώριων συνεργατών τους ;
Ενδιαφέρει εμάς τους εργαζόμενους  τα παιχνίδια διοίκησης των ‘Παπανδρεϊκών’ με τους νεοφώτιστους ‘Παπαδημικούς’;
Και μάλιστα όταν η ΔΕΗ τεμαχίζεται ,όταν διαλύεται η επιχείρηση σαν  πύργος από τραπουλόχαρτα και τα φύλλα μοιράζονται στους πωρωμένους χαρτοκλέφτες του παγκόσμιου και ντόπιου κεφαλαίου σπαράζοντας τις ζωές και το μέλλον μας; Αυτό είναι μείζον θέμα για εσάς΄; Το ποιοι ;
Ξυπνήστε πλέον από το λήθαργο της Στουρνάρη στον οποίο έχετε περιέλθει και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως οφείλετε .Ξυπνήστε από το λήθαργο όσο κι αν έχετε καθυστερήσει…
Συνάδελφοι του προεδρείου της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ του ηρωικού ,ιστορικού και συνάμα μεγαλύτερου σωματείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να φανείτε αντάξιοι στις ιστορικές αυτές στιγμές και να σταθείτε στα πόδια σας με σθένος και αγωνιστικότητα εκπροσωπώντας επάξια τα μέλη σας ,τους εργαζόμενους.

¨Όλους εκείνους που δύο χρόνια μνημονίου τώρα ,τα οπίσθια τους έχουν μελανιάσει από το πιάσιμο. Κι αν δεν ξέρετε με ποιόν τρόπο κι αναρωτιέστε ,επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε εμείς :

 Τους ‘κλάπηκε’ η περίθαλψη .

Με τον τραγικό διαχωρισμό – κατακερματισμό της επιχείρησης σε θυγατρικές με τις ευλογίες κάποιων τους άλλαξαν όνομα και έμβλημα.

 Τους μείωσαν 45% τις αποδοχές (και θα τους μειώσουν ακόμη 15%...η δεν το ξέρετε;).

Τους έκοψαν τις βάρδιες και τα νυχτερινά . Τις υπερωρίες. Το εκτός έδρας.

Και οι παλαίμαχοι συνταξιούχοι, ι ‘πατεράδες’ μας στη δουλειά εκείνοι που μας ‘άνοιξαν’ τα μάτια ,σήμερα ‘απολαμβάνουν’ μειωμένες συντάξεις , το εφάπαξ δεν υπάρχει πια  κι όσο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη …ούτε λόγος να γίνεται.


Με ετούτα και με εκείνα κύριοι συνάδελφοι πείτε μας ξεκάθαρα πια ,όλα αυτά δεν αποτελούν αιτία ώστε να ξεκινήσουν απεργιακά μέτρα διαρκείας σε όλες τις μονάδες της επιχείρησης και τις θυγατρικές μέχρι να καταλάβουν πως δεν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν είναι οσφυοκάμτες  ραγιάδες;
¨Όλα αυτά δεν αποτελούν αιτία ώστε με σοβαρότητα το σωματείο που πάντα στην ιστορία ήταν μπροστάρης των αγώνων ,να ανακοινώσει καταλήψεις παντού και απεργία διαρκείας ώστε να καταλάβουν οι πάντες την δύναμη των εργαζομένων της ΔΕΗ ;

Μια βόλτα συμπαράστασης στη Χαλυβουργία κάνατε…Δεν πήρατε κανένα μάθημα από τους συνάδελφους απεργούς εκεί;
Αφήστε τις ανακοινώσεις λοιπόν και σηκώστε τα μανίκια και με τις γροθιές ψηλά σφιγμένες ,ξεκινήστε . Πόλεμος είναι πότε θα το καταλάβετε επιτέλους ;

Και να είστε σίγουροι πως όλοι οι συνάδελφοι θα είναι αλληλέγγυοι και πρωτεργάτες του αγώνα…Ξυπνήστε ο πόλεμος για επιβίωση έχει ξεκινήσει κι εσείς δεν είστε πουθενά .

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους 5 της διοίκησης και ασχοληθείτε με τα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων .Μάλιστα κύριοι …αυτό οφείλετε να κάνετε .Πάψτε πια να βγάζετε ανακοινώσεις που δεν ‘χορταίνουν’ κανένα, πάψτε να κάνετε ‘Συνέδρια Παρωδίας’ ,ανασκουμπωθείτε και υπερασπίστε τα μέλη σας και όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ όπως τόσα και τόσα χρόνια έκανε η ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Κάντε επιτέλους αυτό που το ίδιο το καταστατικό του σωματείου σας έχει παραχωρήσει ως δικαίωμα αλλά και κυρίως ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ .

Κι αν δεν θυμάστε εσείς και πάλι θα σας θυμίσουμε παρακάτω εμείς τα άρθρα 3,4,6,7,8τα οποία οι συνάδελφοι σας τίμησαν με την ψήφο τους για να τα τηρείτε ΠΙΣΤΑ.

ΑΡΘΡΑ 3-4-6-7-8

3. Η βελτίωση των κάθε μορφής αποδοχών και πρόσθετων υλικών απολαβών του προσωπικού, ανάλογα με τις σύγχρονες ανάγκες και την οικονομική ανάπτυξη της ΔΕΗ, σε τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται στο προσωπικό πάντα πολιτισμένο και ανθρώπινο βιοτικό επίπεδο.

4. Η βελτίωση της θέσης των μελών από την άποψη κάθε είδους κοινωνικής ασφάλισης και η προάσπιση των συμφερόντων του φορέα κύριας ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ, όπως και κάθε άλλου ταμείου επικουρικής ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ.
6. Η γενική φροντίδα για την εξύψωση του βιοτικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών και η μεταξύ τους καλλιέργεια του πνεύματος της εργατικής αλληλεγγύης και συναδέλφωσης, ώστε να διαμορφώσουν συνδικαλιστική συνείδηση και νοοτροπία.

7. Η υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των μελών, οικονομικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

8. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα άλλα εργατοϋπαλληλικά επαγγελματικά σωματεία στον αγώνα που κάνουν για την υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων των μελών τους και η πρόσθεση και της δικής τους δύναμης στη δύναμη των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και ενώσεων που βρίσκονται σ' όλη τη χώρα προκειμένου να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να εκφράζονται οι συνεπείς ταξικές θέσεις των εργαζομένων.

Καλό αγώνα σε όλους μας και κυρίως καλή δύναμη.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου