Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Α.Π.Ε. ΔΕΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ


                                                                                                                             Αθήνα 6-2-2012

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΔΜΗΕ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛ.ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ως λυσσασμένα αρπαχτικά τρόϊκα και  εθελόδουλη σκιώδη κυβερνήση της τριμερούς καταστροφής της χώρας μετά του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου,με μια δικτακτορικού τύπου κατάφορη παραβίαση όποιας συνταγματικής νομιμότητας παρέμβαση που την ονομάζουν «πράξη νομοθετικού περιεχομένου», εν μια νυκτί και εν ριπή οφθαλμού παρέδωσαν ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο στα όρνεα των ντόπιων και ξένων συμφερόντων που από χρόνια ορέγονταν ,το Δίκτυο Μεταφοράς Ενέργειας της ΔΕΗ .

Το νομοθετικό πραξικοπηματικό έκτρωμα υπό τη μορφή  «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων» με αριθμό ΦΕΚ 268 Α’/31.12.2011 του Άρθρο 4 παράγραφος 3 καταργεί όχι μόνο την στοιχειώδη προστασία από το Δημόσιο των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΣΦΑ που προέβλεπε ο Νόμος 4001/2011 άρθρο 97 παράγραφος 5 αλλά και αφήνει αυτές τις εταιρείες έρμαια στις ορέξεις τυχάρπαστων αεριτζήδων ,αδίστακτων κερδοσκόπων την ώρα που ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος του σκανδάλου δύο ιδιωτικών εταιρειών (Hellas Power και Εnerga), αποδεικνύοντας πόσο αποφασισμένοι είναι στην κατεύθυνση της καταλήστευσης της Δημόσιας περιουσίας και του ελληνικού Λαού, χωρίς κανένα φραγμό, χωρίς έλεος.

Και αυτό που συμβαίνει δεν είναι άλλο από το ότι πωλούνται – χαρίζονται οι στρατηγικές υποδομές ,η ενεργειακή ανεξαρτησία σε εκείνους που είναι οι δυνάστες της χώρας και που επιζητούν κάθε μέρα με φιρμάνια την υποδούλωση ολόκληρου του Λαού, ενός λαού που σήμερα μετά την μπότα του 4ου Ραϊχ που πάτησε τον τόπο του αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί έστω και στα αναγκαία και μάλιστα υπό την απειλή απολύσεων , μειώσεις μισθών μήνα με το μήνα ,χωρίς νοσοκομεία και παιδεία .Σήμερα αυτός ο Λαός βλέπει να πουλάνε την περιουσία του έναντι πινακίου φακής.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν όμως και όσοι επέτρεψαν δια της ψήφου τους (ΠΑΣΚΕ/ΣΑΔ και μεγάλο μέρος της ΔΑΚΕ) στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να επιτραπεί ο κατακερματισμός της Επιχείρησης και η θυγατροποίηση της ψηφίζοντας την Οδηγία 72/2009 της ΕΕ για τη διάσπαση της Επιχείρησης και με τον τρόπο αυτό διευκόλυναν την διαδικασία παράδοσης της ΔΕΗ στα ιδιωτικά κεφάλαια και μάλιστα με ταχύτατο ρυθμό, επιβεβαιώνοντας όσους είχαμε αντιταχθεί σε αυτή την επαίσχυντη οδηγία –οδηγό  πώλησης που μας είχε στείλει η ΕΕ.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά!

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σήμερα μετά από αυτή την τραγική για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους εξέλιξη της τροπολογίας της ντροπής, πρέπει να αντιδράσει άμεσα απαιτώντας την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ της ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ αυτής ΔΙΑΤΑΞΗΣ.
Να προτάξει τα στήθη και όλες τις δυνάμεις και τα σωματεία της απέναντι σε όσους θέλουν να διαλύσουν την επιχείρηση .

ΑΜΕΣΑ να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους από άκρη σε άκρη σε όλη την επικράτεια.

Να οργανώσει αγώνα διαρκείας απέναντι στα ληστρικά σχέδια τους.

Σε λίγο δεν θα υπάρχει δανειοδότηση καν για τον ΑΔΜΗΕ και η παύση πληρωμών θα είναι πολύ κοντά, με μοναδικό σκοπό να φέρουν τον ‘Σωτήρα’ αγοραστή που θα δώσει τη λύση. Έτσι ξεπουλούσαν ,έτσι ξεπουλάνε ,έτσι θα επιχειρήσουν να ξανα-ξεπουλήσουν. Σήμερα την Μεταφορά ,αύριο τις μονάδες με bonus τα υδροηλεκτρικά μεθαύριο τη διανομή.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΗ 100% ΔΗΜΟΣΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου