Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. Ξεθεμελιώνουν τα πάντα!


Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. Ξεθεμελιώνουν τα πάντα!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Οι αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας συμπεριφέρονται για άλλη μια φορά με τον πιο ανάλγητο και εκδικητικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με τη δανειακή σύμβαση, συμφώνησαν την κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ, όχι στα πλαίσια ενός σχεδίου για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως προσχηματικά υποστήριζαν μέχρι χθες, αλλά στη γραμμή εξαφάνισης κάθε παροχής και έργου που έχει αναφορά σε κοινωνικές πολιτικές και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.


Με την κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους θεωρείται μη συμβατό με τη σημερινή πραγματικότητα, που φιλοτεχνούν για έναν ολόκληρο λαό η κυβέρνηση οπερέτα.
Μέτρα και πολιτικές, όπως το πρόγραμμα εργατικών κατοικιών, η επιδότηση των στεγαστικών δανείων και ενοικίων, η λειτουργία των 25 βρεφονηπιακών σταθμών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αντιμετωπίζονται εν τέλει, ως η σκουριά από την οποία πρέπει να απαλλαγούν εδώ και τώρα.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει διπλή πολιτική ευθύνη, γιατί προέρχεται από τα συνδικάτα και αντί να υπερασπίζεται ως όφειλε βασικά αιτήματα και δικαιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει μετατραπεί σε βασικό πυλώνα, που οργανώνει την ανατροπή όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Ακόμη:
• Ξεπερνούν ως μια μικρή λεπτομέρεια και πετούνε στα αζήτητα 1.400 εργαζόμενους, που εργάζονται στους 2 φορείς.
• Αποσιωπούν και σφυρίζουν αδιάφορα ότι το ΙΚΑ οφείλει και δεν καταβάλει πάνω από 4 δις ευρώ, που έχει εισπράξει για λογαριασμό του ΟΕΚ και ΟΕΕ.
• Κρύβουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δε συμμετέχει, ούτε με ένα ευρώ και το σύνολο της χρηματοδότησης τους προέρχεται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
Τέλος η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσχωρώντας στη συζήτηση, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη και καλείται σήμερα αντί να επιλέγει μια στάση σιωπής και αναμονής να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα μέσα από συντονισμένη προσπάθεια, επιδιώκοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και των δικαιούχων εργατικών κατοικιών και στεγαστικών δανείων να εμποδίσουμε την κατάργηση των φορέων ΟΕΚ και ΟΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου