Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚM
                                                                       

Συνάντηση των εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚM Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Σταθά με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη για το θέμα της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων Εργασίας.

Σήμερα μετά από αίτημα των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης συναντήθηκε μαζί τους.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚM έθεσαν στον Υπουργό Εργασίας το θέμα της κατάργησης ή τουλάχιστον του παγώματος μέχρι τις εκλογές  της άρσης της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχει λύσει τα χέρια των εργοδοτών για μειώσεις μισθών  των εργαζομένων μέχρι 40% μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης το θέμα της μη εφαρμογής των μειώσεων των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της αυθαίρετης περικοπής από τον προηγούμενο Υπουργό Εργασίας της κρατικής χρηματοδότησης στο ταμείο Υγείας των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάρει άμεσα πρωτοβουλία για συνάντηση του με εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς με στόχο να υπάρξει μέχρι τις εκλογές ένα μορατόριουμ μη εφαρμογής της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και του εγκριτικού της νόμου, ώστε να διασφαλιστεί ομαλή πορεία προς τις εκλογές χωρίς επιδείνωση της κατάστασης των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚM στηρίζει τον αγώνα των Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων για κατάργηση της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και του εγκριτικού της νόμου που σφάγιασαν μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όλες οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις της τελευταίας διετίας.


Αθήνα, 21-5-2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου