Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ Υ/Σ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



02/08/2012

Ερώτηση
Προς τους κ. Υπουργούς
-        Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
-        Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: «Εργατικό Ατύχημα στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκαμάρας  στα Χανιά»


Ακόμη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε φέτος στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκάμαρας στα Χανιά, καθώς ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ -Εναερίτης- κεραυνοβολήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών και νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, βασική αιτία του ατυχήματος  αποτελεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού (κυρίως ελλείψεις τεχνικών), λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων των εργαζομένων και η κάλυψη των αναγκών με νέους ανειδίκευτους και  ανεκπαίδευτους υπαλλήλους σε υπεργολάβους. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι εναπομείναντες τεχνικοί να εξαντλούνται σε «ατελείωτα» ωράρια, τα συνεργία να επανδρώνονται ελλιπώς, ενώ ελλιπής είναι η εκπαίδευση των νέων εργαζομένων.

Με δεδομένη την πολιτική του Μνημονίου που υπηρετεί η κυβέρνησή σας και απαγορεύει τις προσλήψεις ακόμα και σε αυτό τον δύσκολο και ιδιαίτερο κλάδο που είναι το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ  και έχοντας ως γνώμονα ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη  ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

·       Θα προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων  σε αυτό τον ιδιαίτερο κλάδο εργαζομένων όπως είναι το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ;
·       Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραιτήτους ελέγχους(προγενέστερα του ατυχήματος) για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, αν ναι να δοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αθανάσιος Πετράκος
Ευγενία Ουζουνίδου
Γεώργιος Σταθάκης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου