Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ** ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΤΗΣ 27-1-2013



‘’Αντισυνταγματική και πραξικοπηματική η επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας’’

Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί μέρος του συνολικότερου μνημονιακού σχεδίου για την κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, για την ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς. Η εισβολή - με κυβερνητική εντολή - των Ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια πριν 2-3 μέρες φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο των συνεταίρων της τρικομματικής κυβέρνησης ως ψυχροί «εκτελεστές» της δημοκρατίας, των Συλλογικών διαπραγματεύσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων.
Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας.
Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης και η αστυνομική καταστολή αποτελούν ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.
Η κυβέρνηση, εφαρμόζει με συνέπεια την στρατηγική της έντασης που έχει χαράξει. Καταφεύγει στις απειλές και την τρομοκρατία για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους.
Έχοντας τσαλακώσει το Σύνταγμα, υπογράφει Δανειακές Συμβάσεις χωρίς να τις περνάει καν από την Βουλή, εφαρμόζει  τα ποιο αντεργατικά μέτρα των τελευταίων δεκαετιών με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ανταγωνίζεταιεπάξια την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον Υπουργό Δένδια.
Με τις δυνάμεις καταστολής, τα κανάλια με τα ντόπερμαν της ενημέρωσηςπου εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, όλα θυμίζουν την τηλεόραση και την επάρατη εποχή της επταετίας των συνταγματαρχών.
Η επιστράτευση των απεργών εργαζομένων του Μετρό είναι αντισυνταγματική και παράνομη
Με στρατιωτικού τύπου μεθοδεύσεις, επιστρατεύσειςεκβιασμούς καιαυταρχισμό δεν επιλύονται τα εργασιακά προβλήματα.
Αποφάσισαν και ανακοίνωσαν αναγκαστική εργασία με Εποπτεία…Εισαγγελέα και συνοδεία... Αστυνομίας.
Τέρμα οι .... Απεργίες για το καλό ...μας
Προσεχώς θα εφαρμοστεί και η συνταγή Δούκα για δωρεάν εργασία από τους άνεργους
Δοξάστε τους
Απέναντι σε αυτόν τον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των αστυνομικών επιχειρήσεων καταστολής είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι.
Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούςγια να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή  μας στους απεργούς του Μετρό και των Μέσων Μεταφοράς, στον αγώνα που δίνουν για τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματά τους.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράςενάντια στα μνημονιακά μέτρα, που καταργούν όλο το εργατικό δίκαιο και το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, που ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούν όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.
Γι' αυτό δεν πρέπει να καμφθούν. Δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους.
Αυτήν την ώρα, γύρω από τον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς πρέπει να κτιστεί ένα ευρύτερο αγωνιστικό και απεργιακό μέτωποΈνα μέτωπο αλληλεγγύης και αγώνα.
Ο αγώνας στο Μετρό και τα Μέσα Μεταφοράς να μην τελειώσει κάτω από τις βολές του «στρατιωτικού νόμου» και του κρατικού αυταρχισμού.
Αντίθετα, με τη συμμετοχή μας, μπορεί να γίνει η σπίθα που θα ανάψει την πυρκαγιά της αλληλεγγύης και της ενιαίας αγωνιστικής κινητοποίησης του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
Να νικήσουν οι απεργοί στα Mέσα Μεταφοράς. Για να νικήσουμε όλοι.
Το συνδ. κίνημα επιβάλλεται να κινηθεί σε μια πορεία αγωνιστικής καιαπεργιακής δράσης για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.  
Προτείνουμε την προκήρυξη Απεργίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 για να υπάρξει άμεση απάντηση στους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
·      Να υπερασπιστούμε τη διαδικασία  των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ενάντια σε νέες μειώσεις των μισθών.
·      Να μην περάσουν οι απολύσεις, το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.
·      Να ανακληθεί η απόφαση επίταξης των εργαζομένων του Μετρό και νααποτρέψουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και του σ.κ.
Η  πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εξετάζονται από το ΥΠΕΚΑ και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), στο οποίο έχει ήδη περάσει το 17% των μετοχών της Επιχείρησης.
Να κοπεί σε φέτες η Επιχείρηση για να πουληθούν και να προχωρήσει  η ιδιωτικοποίηση της στην αγορά αποτελώντας την επιλογή τόσο με το Μνημόνιο όσο και με τις κοινοτικές πολιτικές στην ενέργεια με την συμμετοχήιδιωτών στην εκμετάλλευση λιγνίτη και υδάτινων πόρων.
Επίσης ετοιμάζουν η λεγόμενη συγκριτική μελέτη των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων  της ΔΕΗ με άλλες εταιρείες ηλεκτρισμού της Ευρώπης, που επίσης προβλέπει το Μνημόνιο με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου.


Καλούμε την ΓΣΕΕ να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στα Μέσα Μεταφοράς και με ενωτικό και αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσει σε μια απεργιακή και αγωνιστική προοπτική.

Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ.  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια, την ίδια μας τη ζωή.


Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
 ΤΟ ΠΑΡΩΝ
Αυτοί που τελικά θα συντριβούν πρέπει να είναι οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής και όχι οι απεργοί - εργαζόμενοι.

Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ



** Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ''ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Η.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου