Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΕ


Έτος συγκλονιστικών ανατροπών της ζωή μας το 2012 έφυγε αφήνοντας μας πολλά και σοβαρά προβλήματα. Η περίθαλψη μας, το Ταμείο Υγείας, είναι από τα σοβαρότερα.
Η διοίκηση της Πειραιώς αφού μας κορόιδεψε επί ένα εξάμηνο εξετάζοντας δήθεν σοβαρά την ένταξη της περίθαλψης μας στο ΤΥΠΑΤΕ, αφού παρακράτησε και εκμεταλλεύτηκε τις εισφορές μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αφού στέρησε από τα Ταμείο Υγείας τα αναγκαία για τη λειτουργία του έσοδα, μας ενέταξε με συνοπτικές διαδικασίες, με μια αναλογιστική μελέτη φάντασμα, στο ΤΑΥΤΕΚΩ και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική προσφυγή μας για τη συνέχιση του Ταμείου και την καταβολή των εισφορών.
Την Δευτέρα 7/1/2013 εκδικάζονται στην Ευελπίδων τα ασφαλιστικά μέτρα του Ταμείου Υγείας κατά της διοίκησης της Πειραιώς. Διεκδικούμε τη συνέχιση του ΤΥΠΑΤΕδιεκδικούμε οι ασφαλιστικές εισφορές που έχει εισπράξει η Πειραιώς από τις 27/7/2012 καθώς και οι μελλοντικές να κατατίθενται στο ΤΥΠΑΤΕ γιατί «...(η Πειραιώς) δεν μπορεί να ασφαλίσει τους εργαζομένους στην πρώην ΑΤΕ σε έτερο ασφαλιστικό φορέα, εφόσον είναι ήδη ασφαλισμένοι στο πρώτο από εμάς, ούτε δύναται να καταβάλει σε άλλον ασφαλιστικό φορέα τις υπέρ αυτών ασφαλιστικές εισφορές του κλάδου υγείας τους, πλην του ΤΥΠΑΤΕ...» όπως αναφέρει σε εξώδικο του το Ταμείο Υγείας.
Την Δευτέρα 7/1/2013 απεργούμε πανελλαδικά και στηρίζουμε τη δικαστική προσφυγή μας με τη παρουσία μας στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Δευτέρας. Το αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση του Ταμείου Υγείας και το επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Υγείας στα πλαίσια των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων αποφάσισε ακόμη:
  • Την πρόσκληση της διοίκησης της Πειραιώς σε δημόσια διαβούλευση για την κατάθεση των εισφορών μας αύριο Πέμπτη στα γραφεία του Συλλόγου (Αμερικής 10) και
  • Την ενημέρωση των ΜΜΕ για τον αγώνα διατήρησης του ΤΥΠΑΤΕ με δημόσια ανοιχτή συνέντευξη τύπου μεθαύριο Παρασκευή στο πεζοδρόμιο της Αμερικής 4, όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης Πειραιώς.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινάμε το 2013. Δίνουμε ένα αγώνα για τη διατήρηση του Ταμείου Υγείας και της υψηλού επιπέδου περίθαλψης που αυτό μας παρέχει. Ο αγώνας δεν μπορεί να είναι μόνο δικαστικός, απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, εργαζομένων και συνταξιούχων.
Καλούμε τους συνταξιούχους αύριο και ιδιαίτερα μεθαύριο να στηρίξουν με τη παρουσίας τους το Ταμείο Υγείας στη συνέντευξη τύπου.
Καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους στην Ευελπίδων τη Δευτέρα το πρωί.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου