Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Καταγγελία της Αυτόνομη Παρέμβασης για το 28ο Συνέδριο του ΕΚΑ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων κατά την έναρξη του 28ου συνεδρίου.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΑ καταγγέλλει τη διαδικασία νομιμοποίησης των συνέδρων κατά την έναρξη του 28ου συνεδρίου. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, επιβεβαιώνεται η άποψη που θέλει τα συνδικάτα απαξιωμένα, μακριά από τους εργαζόμενους, έρμαια των γραφειοκρατικών ηγεσιών τους που νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες. Το συνέδριο αυτό για τον κόσμο της εργασίας τελείωσε πριν ακόμα ξεκινήσει.

Πρωταγωνιστής του αντιδημοκρατικού θεάτρου του παραλόγου είναι και πάλι το ΠΑΜΕ, βρίσκοντας πιστούς συμμάχους την ΠΑΣΚΕ (που πρόσκειται στον Παναγόπουλο) και προς έκπληξη όλων την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).  Για πρώτη φορά σε συνέδριο αποκλείονται σωματεία με μοναδικό κριτήριο την πιθανολογούμενη πολιτική-ιδεολογική τοποθέτηση των αντιπροσώπων τους. Με δικαιολογίες που καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας και λογικής και χωρίς κανένα στοιχείο αποκλείστηκαν εξ ολοκλήρου από τις διαδικασίες του συνεδρίου το Σωματείο της CITIBANK και το Σωματείο Εργαζομένων στο ATTICA. Όσον αφορά στο σωματείο Θυρωρών, εμείς κρατάμε αποστάσεις από οποιαδήποτε παρατυπία, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούμε τον αποκλεισμό όλου του σωματείου. Την ίδια ώρα νομιμοποιήθηκαν οι αντιπρόσωποι σωματείων που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, παρά τις ξεκάθαρες και διαθέσιμες αποδείξεις ότι υπήρξαν εκτεταμένες διπλοψηφίες, με τη συμμετοχή μάλιστα ηγετικών στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα, ελπίζουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι η τελευταία. Εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει τις πρακτικές εκτεταμένης νόθευσης του σώματος των αντιπροσώπων για το συνέδριο του ΕΚΑ κι έχουμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου. Αυτή τη φορά δε σταματάμε στις καταγγελίες. Καταθέτουμε στο συνέδριο ψήφισμα που προβλέπει την εκκαθάριση και μηχανογράφηση των μητρώων, την ηλεκτρονική διασταύρωση και την  καθιέρωση του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου και του ΑΜΚΑ. 
Ευχόμαστε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚΕ, μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους, να οδηγήσουν μαζί τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα σε αδιάκοπους ταξικούς αγώνες.   

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου