Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ


Η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας οδήγησε στηναποπομπή καθαρίστριας που εργαζόταν στον Ευαγγελισμό, καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί φορείς.
Το ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού «Αριάδνη» επιχείρησε να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ζητώντας από εργαζόμενους και εργαζόμενες να υπογράψουν παραιτήσεις και να επαναπροσληφθούν με νέα σύμβαση. Ο σύλλογος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο αντέδρασε άμεσα, με παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας την περασμένη Τετάρτη.
Μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας δεκάδων εργαζομένων, στην έδρα της εργολάβου ΑΡΙΑΔΝΗ ΗΛΙΑ ΕΠΕ, για προκλητικές αντεργατικές μεθοδεύσεις, ήρθε η πρώτη απάντηση σε πρωτοπόρο συνδικαλίστρια και μέλος της επιτροπής αγώνα εργαζομένων του ΣΕΝΕ: 

Η εταιρεία «απάντησε» λίγες ώρες μετά με την τηλεφωνική κοινοποίηση απόλυσης στην συνδικαλίστρια εργαζόμενη.
Χτες το μεσημέρι έγινε παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΝΕ και της ανοιχτής επιτροπής αγώνα, του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Γρ.Καλομοίρη, εκπροσώπων του κλαδικού σωματείου καθαριότητας,αλλά και αρκετών εργαζομένων στη Διοίκηση του νοσοκομείου, με την απαίτηση για ανάκληση της απόλυσης. Η εταιρεία απάντησε μέσω του διοικητή: Ναι δεν την απολύω, αλλά θα φύγει από τον Ευαγγελισμό σε άλλο χώρο δουλειάς της εταιρείας!
Φτάνοντας όμως στο σπίτι της είδε κοινοποιημένη την απόλυσή της!! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο και από την Διοίκηση του νοσοκομείου και από τον εργολάβο. Είναι φανερό πως θέλει να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης στις παρανομίες της.
Πρόκειται για εκδικητική συμπεριφορά και παράνομη απόλυση συνδικαλιστή, αν και ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου που κλήθηκε για εξηγήσεις αρχικά κράτησε ίσες αποστάσεις, στο τέλος συμφώνησε ότι έχει δίκιο η απολυμένη-παρά τη προσπάθεια του διοικητή να μη πει τίποτα άλλο ο δικηγόρος!
Στην επιμονή των εργαζομένων, ο ίδιος ο διοικητής να καταδικάσει δημοσιά τις ενέργειες της εργολάβου, αρνήθηκε προκλητικά αφού ο ίδιος άναψε το πράσινο φως προ μηνός -με απόφαση του για περικοπή μιας ώρας και 10 ευρώ αντίστοιχα από το ημερομίσθιο των εργαζομένων δίνοντας όρκο τιμής στην κυβέρνηση για περικοπές παντού.
Υπάρχουν καταγγελίες πως :
● παίρνανε δώρο 700 ευρώ και υπογράφανε για 865!
● δουλεύουν 6 ώρες νυχτερινή βάρδια και πληρώνονται για 5 ώρες!
● έπρεπε να πληρώνονται μέσω τράπεζας και δεν έχει γίνει τίποτα!
● υποχρεώνονται σε απόλυση και επαναπρόσληψη εν λευκώ.
Οι πρακτικές αυτές είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της ασυδοσίας των εργοδοτών, υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ και ζητά από την διοίκηση του νοσοκομείου και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο «να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», αλλά και να ανακληθεί άμεσα η απόλυση.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία (ανεξάρτητο αριστερό σχήμα Ευαγγελισμού) εξέδωσε ανακοίνωσησυμπαράστασης και αλληλεγγύης με την οποία ζητά:
Να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφισσας Θάλειας Γιαννούλη (δραστήριο μέλος της Επιτροπής Αγώνα του ΣΕΝΕ και του κλαδικού της σωματείου) !
Σεβασμό στο εργατικό μας δίκαιο, στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να σταματήσει εν τη γένεσει του κάθε απόπειρα για φίμωση εκείνων των φωνών που είναι ενοχλητικές, δυναμικές περήφανες και κυρίως αξιοπρεπείς.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
Το παράδειγμα της Κυρίας ΘΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ μαχητικής συναδέλφισσας μας, που απολύεται, εργαζομένη επί 7 χρόνια στην εταιρεία, που περπατά με ψηλά το κεφάλι, μας κάνει περήφανους όλους και οφείλουμε τιμή αλλά και έμπρακτη αλληλεγγύη από όλους! Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Ζητάμε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για μαχητική απάντηση και κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στη Διοίκηση και την εργοδοσία.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(ανεξάρτητο αριστερό σχήμα Ευαγγελισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου