Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΠΕ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ‘’ΣΠΟΥΔΑΙΑ’’ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ



Tα τέρατα και σημεία τα οποία λαμβάνουν χώρα στα της ΕΤΕ / ΔΕΗ το τελευταίο χρονικό διάστημα  δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αποτέλεσμα της χρόνιας νόσου που είχε καταλάβει το σωματείο και ακούει στο όνομα , κυβερνητικός συνδικαλισμός και τα παράγωγα του.
Το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια είχε παραλύσει κυριολεκτικά μιας και η εσωτερική του λειτουργία , περιοριζόταν σε μια μικρή ομάδα και τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, διαλύοντας   εντελώς  την καταστατική  λειτουργία των οργάνων του σωματείου με αποτέλεσμα την αποστροφή σχεδόν του συνόλου των συναδέλφων ως προς αυτό.
Ένας κυβερνητικός συνδικαλισμός ο οποίος υιοθετήθηκε κυρίως από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ , υπό την χαρακτηριστική αδράνεια των συντρόφων της ΕΣΚ , και που μόνο στόχο-υπηρέτη είχε την σύμπλευση σε μεγάλο βαθμό με τα όποια αντιλαϊκά σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση και κατατεμαχισμό της επιχείρησης και των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΚΕ με την τελευταία -αστραπιαία  αναδιάρθρωση της παρουσίας της στην Εκτελεστική Επιτροπή υιοθετώντας μάλιστα  ‘’αριστερό’’  λόγο , δείχνει να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ,  τραγικές και ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής,  πράγμα εξαιρετικά  θετικό  χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι ευθύνες της , για τα όσα έχουν συμβεί δεν είναι τεράστιες και απερίγραπτες.
Παρόλα αυτά θεωρούμε πως είναι μια θετική εξέλιξη αν και  ιδιαίτερα καθυστερημένη και πως από μόνη της ετούτη η εξέλιξη δεν μπορεί  να αλλάξει την παραπαίουσα πορεία του σωματείου.
Οι σημερινές ανάγκες του σωματείου απαιτούν τα αυτονόητα , την διαφάνεια,  την καταστατική λειτουργία , την ανιδιοτελή προσφορά  και την κοινωνική δικαιοσύνη με σκοπό και ορίζοντα την αλληλεγγύη με άλλα σωματεία  με κοινό στόχο τη συγκρότηση μετώπου ρήξης και ανατροπής των επαίσχυντων αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών από τα οποία  βασανίζεται και τυραννιέται ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι του. Μόνος του κανείς δεν αντέχει ούτε στον παράδεισο.
Το συνδικάτο έχει υποχρέωση να αναπροσανατολιστεί και να μπει σε ταξικούς και  αγωνιστικούς δρόμους , απαιτώντας ενιαία ΔΕΗ , 100%  δημόσια , κοινωνικοποιημένη και με εργατικό έλεγχο.
Μια ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού , στον οποίο ανήκει,  των εργαζομένων και της χώρας .
Μια ΔΕΗ που δεν θα γίνεται ‘’φοροεισπράκτορας’’ ,  μια  ΔΕΗ που δεν θα κόβει το δικαίωμα του αγαθού της Ηλεκτρικής Ενέργειας από κανένα σπίτι , από κανένα άνεργο κανένα γέροντα,  κανένα μεροκαματιάρη που παλεύει να μεγαλώσει τα παιδιά του με αξιοπρέπεια.
Η ΑΠΕ/ΔΕΗ με γνώμονα,   τα παραπάνω τάσσεται και ζητά την διαλεύκανση των όσων το πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής αναφέρει και ζητάμε την απόλυτη διαφάνεια στο Σωματείο  . Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε , από κάπου πρέπει να αρχίσουμε, να ξαναστήσουμε, το μεγάλο ,ιστορικό και γιατί όχι και ηρωικό σε δύσκολους καιρούς  σωματείο της ΕΤΕ /ΔΕΗ ,να συμμαζέψουμε την στάχτη που κάποιοι το κατάντησαν και πάνω της να οικοδομήσουμε μια ΕΤΕ με μεγάλη εμβέλεια , δύναμη και αποφασιστικότητα ,  όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά για τους εργαζόμενους ολόκληρου του Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας και του τομέα Ενέργειας γενικότερα.
OMERTA ΤΕΛΟΣ  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου