Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΗ:Επιταγμένε συνάδελφε Θανάση καλό σου ταξίδι ,οι επιταγμένοι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούμε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                          
                                                                                                                                    Αθήνα 18/8/2014Θύμα κι αυτός της εντατικοποίησης της εργασίας ,της πίεσης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς σ’ ολόκληρη τη ΔΕΗ,της μη τήρησης μέτρων ασφάλειας λόγω της ολοένα και αυξανόμενης εργοδοτικής πίεσης για αύξηση της παραγωγής και της ευθύνης της κυβέρνησης για την έλλειψη προσωπικού που οφείλεται κυρίως στην πολυετή απουσία προσλήψεων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  με σκοπό την απαξίωση της και μόνο .
Μια πρακτική  πραγματικής εξόντωσης.

Την  Κυριακή 17/8/2014 το απόγευμα ο συνάδελφος μας Θανάσης Αναστόπουλος ενώ επιχειρούσε  να αποκαταστήσει βλάβη σε Εκσκαφέα χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV  με αποτέλεσμα να αφήσει ακαριαία την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας, στο ορυχείο Ψαθιού του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν 42 ετών, έμπειρος Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος ,πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών ΔΕΗ-Μεγαλόπολης (Σ.Ο.Σ.),πατέρας δύο παιδιών, ενώ ανέμενε και το τρίτο.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνολικά όπως το ίδιο κι ο αδικοχαμένος Θανάσης, νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντι σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία αγωνίζονται πραγματικά μόνοι τους ώστε να κρατηθεί ψηλά, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης η υπόθεση που λέγεται κοινωνική προσφορά,κοινωνικό αγαθό και δημόσια περιουσία.

Δυστυχώς όμως, τον ίδιο ζήλο και το ίδιο αίσθημα ευθύνης φαίνεται πως δεν δείχνουν και οι κυβερνώντες αυτού του τόπου,οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το πως θα ξεπουλήσουν, με αποτέλεσμα  οι πολιτικές τους να εστιάζονται στην αυξανόμενη εργασία με λιγότερους εργαζόμενους και οι αποφάσεις τους να γίνονται  γκιλοτίνες θυσίας με θύματα  πολίτες κι εργαζόμενους εν έτη 2014 .

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΔΕΗ, γνωρίζοντας πως τίποτα δεν απαλύνει τον πόνο και την θλίψη, εκφράζει με απόλυτο σεβασμό τα πιο θερμά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου  μας Θανάση Αναστόπουλου.

Επιταγμένε συνάδελφε Θανάση καλό σου ταξίδι ,οι επιταγμένοι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούμε.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.Ε.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου