Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η ΣΑΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝ Η ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


                             
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Κάποια ρεπορτάζ για τις εκλογές στο εργατικό σωματείο της ΔΕΗ  «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αναφέρονται ενίοτε και σε εκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, μιας και υπονοούνται πολιτικές πρακτικές που όχι μόνο δεν μας αφορούν, αλλά είμαστε σταθερά αντίθετοι.
Υποχρεωνόμαστε να παρέμβουμε με αυτήν την ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως  πρώτα από  όλα δεν υπάρχει καμία πολιτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την παράταξή του ΠΑΣΚ στον μαζικό χώρο. Και λέμε παράταξη του, διότι οι παρατάξεις των παραδοσιακών κομμάτων λειτουργούν στους μαζικούς χώρους ως ιμάντες μεταβίβασης των γραμμών τους. Επιπρόσθετα, οι παρατάξεις του συγκεκριμένου χώρου αποτελούν την επιτομή του κρατικού συνδικαλισμού. Αυτοί είναι ήδη δύο πολύ σημαντικοί λόγοι που τοποθετούν την δική μας πολιτική δράση ακριβώς στον αντίποδα των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και των παρατάξεων τους.
Η αντίθεση γίνεται εντονότερη λόγω του ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις όχι μόνο είναι υπεύθυνες για την «αμαχητί» προέλαση της λαίλαπας των αντεργατικών μέτρων της μνημονιακής ερήμου αλλά εξελίσσονται, ως ήταν προορισμένες από καιρό, σε μηχανισμό για την χειραγώγηση του εργατικού  κινήματος, ώστε να πετύχουν τα σχέδια της τρόικας για την καταλήστευση του δημόσιου και τοπικού ενεργειακού  πλούτου.
Εάν, επιπλέον, στο σκεπτικό τους υπονοείται η συμπεριφορά της συνδικαλιστικής παράταξης ΣΑΔ, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως δεν έχει καμιά οργανική πολιτική σχέση με τον ΣΥΝ, πολύ δε περισσότερη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και εάν συμμετέχουν σε αυτήν κάποια μέλη μας, είναι προσωπική τους επιλογή και δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων.
Στο δε σωματείο « ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», η εν λόγω παράταξη μάλλον δεν υφίσταται ή υφίσταται ως παράρτημα της ΠΑΣΚ.
 Εμείς από την πλευρά μας γνωρίζουμε τις δυσκολίες συγκρότησης εναλλακτικού πόλου έκφρασης και δράσης της εργατικής τάξης, με προοπτική αντίστασης και ανατροπής και εργαζόμαστε όμως προς αυτή την κατεύθυνση.



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ !!!


Συγκέντρωση 27-01-2012, ώρα 6μμ στον πεζόδρομο της Κοραή
21 ΓΕΝΑΡΗ Παναθηναϊκή δράση στις γειτονιές.


Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι.
Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό. Αυτό το στόχο προωθεί από κοινού με την τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο plus. Συνεργάζονται για νέα ακόμα πιο σκληρά μέτρα: Δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων, διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, αφανισμό των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Προς πώληση τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ !!!!


Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που ξεκινήσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο της πρόσβασης τρίτων στην εγχώρια αγορά λιγνίτη.
Στο πακέτο των διαβουλεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται οι δύο λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στο Αμύνταιο με παραχώρηση τα ορυχεία που τις τροφοδοτούν, μία μονάδα στη Μεγαλόπολη και η Μελίτη στη Φλώρινα. Επιπρόσθετα υπάρχει πρόβλεψη για ανταλλαγή λιγνιτικής ενέργειας (swap), καθώς και για το ορυχείο της Βεύης.
Δήλωση
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πριν από τα Χριστούγεννα ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, που αποτελεί ένα είδος τεστ αγοράς για το κατά πόσον και με ποιους όρους ανταποκρίνονται οι εταιρείες στο σχέδιο, τότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση των μονάδων, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012. Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να διαθέσει και υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ σε ιδιώτες για να απελευθερωθεί η αγορά, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει το σχέδιο για την πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», μίας εταιρείας, κατ' αρχήν θυγατρικής της ΔΕΗ, στην οποία θα περάσουν μονάδες που θα αντιπροσωπεύουν όλο το μείγμα παραγωγής της επιχείρησης.
Η μονάδα της Μελίτης, ισχύος της τάξης των 330 MW είναι από τις πιο καινούργιες της ΔΕΗ, ενώ οι δύο του Αμυνταίου, συνολικής ισχύος 273 MW, όπως και της Μεγαλόπολης (300 MW) είναι παλαιές. Μάλιστα oι δυο του Αμυνταίου λόγω των αυξημένων εκπομπών ρύπων πρέπει να αποσυρθούν ως το 2013-14, σε περίπτωση που δεν εκσυγχρονστούν, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η πώληση των τεσσάρων μονάδων θα περιορίσει δραστικά το λιγνιτικό παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ που σήμερα ανέρχεται σε 5.288 MW και θα μεταβάλει τα δεδομένα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ας σημειωθεί ότι τόσο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όσο και το σωματείο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις μονάδες της ΔΕΗ στη Βόρειο Ελλάδα, έχουν αντιταχθεί στη πώληση και έχουν προαναγγείλει σφοδρές κινητοποιήσεις. Ωστόσο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων έγινε σχεδόν επιβεβλημένη μετά την αποτυχία του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού και τις συνεχείς πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για απελευθέρωση της πρόσβασης τρίτων στη παραγωγή λιγνιτικής ενέργειας, που αποτελεί και μνημονιακή επιταγή.
Η λύση της πώλησης ή παραχώρησης νέου ορυχείου λιγνίτη σε ιδιώτες, από αυτά τα οποία δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί όπως της Ελασσόνας ή/και της Δράμας με παράλληλη παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής λιγνιτικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής, δεν προκρίθηκε από την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, λόγω των ρύπων και επειδή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον ενεργειακό σχεδιασμό για το 2020.
Συνδυασμός
Αρχικά το υπουργείο εξέτασε τη δυνατότητα το άνοιγμα της αγοράς να γίνει με swap, όμως η λύση αυτή που διερευνήθηκε από την Κομισιόν, δεν βρήκε ανταπόκριση και έτσι από το καλοκαίρι ξεκίνησαν νέες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά για συνδυασμό πώλησης μονάδων και swap.
Oι διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς ολοκληρώθηκαν στα τέλη του περασμένου χρόνου, με συμφωνία για την πώληση των τεσσάρων μονάδων.
(Πηγή: Ημερησία, 24/1/2012)

ΤΑ 200 εκατ. € ΦΕΣΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΕΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ









ΚΥΡΙΕ ΦΩΛΙΑ
ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΡΑΕ
ΤΑ 200 εκατ. €  ΦΕΣΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER  ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΕΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

   Όσοι ισχυριζόμαστε ότι το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν προσφέρεται για κερδοσκοπικά παιχνίδια δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά.
   Οι λάτρεις της απελευθέρωσης της αγοράς Η.Ε. και όσοι αβαντάριζαν τους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες που : 

Στη ΔΕΗ επιστρέφουν οι πελάτες των Energa και Hellas Power





Από τα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου
Στη ΔΕΗ επιστρέφουν οι πελάτες των Energa και Hellas Power

Στη ΔΕΗ επιστρέφουν από τα μεσάνυχτα οι περίπου 200.000 πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, ύστερα από την απόφαση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) να καταγγείλει τις συμβάσεις με τις δύο εταιρείες και να τις διαγράψει από το μητρώο προμηθευτών.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο ΔΕΣΜΗΕ επισημαίνουν ότι οι δύο εταιρείες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες αλλά και ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την ηλεκτροδότηση των πελατών τους, ούτε απαιτείται από την πλευρά των καταναλωτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια. 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

27 ΓΕΝΑΡΗ ! ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή, 6.00 μ.μ.

21 ΓΕΝΑΡΗ παναθηναϊκή δράση στις γειτονιές 

Η βάρβαρη επίθεση που βιώνουμε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι άνεργοι πλημμυρίζουν τη χώρα, η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι στην πόρτα όλων μας, τα νοικοκυριά βυθίζονται στα χρέη. Επιχειρήσεις «πτωχεύουν», για να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ οι εργοδότες μένουν πάμπλουτοι. Οι οικογενειακοί προγραμματισμοί τινάζονται στον αέρα από τα νέα, «αναγκαία», και «τελευταία» κάθε φορά, μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η συγκυβέρνηση της Τρόικας, της ΕΕ και των τραπεζών. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρά ένα και μοναδικό στόχο: να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης με ακόμα ποιο εντατικό ρυθμό.



ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΞΙ


Οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Ρέππα, για την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, τις καταργήσεις και τον περιορισμό οργανικών θέσεων από τις Επιτροπές Αναδιοργάνωσης κάθε υπουργείου αλλά και την “αξιολόγηση” του προσωπικού από τον ΑΣΕΠ έπειτα από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη, αποτελούν άλλοθι και αποκαλύπτουν απλώς τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για κατάργηση Δημοσίων υπηρεσιών και απολύσεις στο Δημόσιο έχοντας συμφωνήσει με την Τρόικα, για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000  ως το 2015.
Ο υπουργός κομπάζει και παραδέχεται κυνικά ότι με την εφεδρεία και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ανατρέπεται  η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα και ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την παραπέρα μείωση του προσωπικού, έστω και με απολύσεις.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο ΓΙΑ ΤΗΝ Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α !!!



1ο Διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) 


EΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012: 09.00-20.30
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012: 09.30-12.30
Αθήνα, Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL

Το συνέδριο διοργανώνεται από  τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ –εθνικό μέλος τηςEURELECTRIC, Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού) με τη συμμετοχή των: Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, «INVESΤ IN GREECE», Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ), Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤAEN) και Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). 



Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΡΕΠΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ


ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ  ΕΠΟΧΕΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ .......ΝΕΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ





                                                                                                                                  ΑΘΗΝΑ12-1- 2012


 Κούφιες πιστολιές στον αέρα με ανακοινώσεις  και πάλι ανακοινώσεις και κόντρα ανακοινώσεις.
Σε μια γνώριμη τακτική το προεδρείο της ΕΤΕ για πολλοστή φορά εξέδωσε ακόμη μια ανακοίνωση και δυστυχώς η ‘’κοντοφθαλμία’’ του φτάνει μόνο ως εκεί ,μιας και απ’ ότι όλα δείχνουν ξεκάθαρα δεν έχει ιδέα πως οι εργαζόμενοι πλέον δεν αρκούνται στις ‘στρακαστρούκες’ των ανακοινώσεων.
Τι είναι αυτό που δεν έχετε καταλάβει ακόμη κύριοι ; Γιατί άραγε όταν έχει διαλυθεί η ζωή των εργαζομένων εσείς αναγάγετε ως μείζον και τεράστιο θέμα τις παραιτήσεις των 5 μελών του Δ.Σ. ; Σκοτούρα των εργαζομένων το ποιοι θα το πλαισιώνουν…για εμάς όλοι ίδιοι είναι .Τι μας αφορά αν είναι ο ένας η ο άλλος ,αφού όλοι στην ουσία απέναντι στους εργαζόμενους έχουν ένα και μόνο σκοπό που δεν είναι άλλος από τις αντεργατικές επιταγές της Τρόϊκα και των εγχώριων συνεργατών τους ;
Ενδιαφέρει εμάς τους εργαζόμενους  τα παιχνίδια διοίκησης των ‘Παπανδρεϊκών’ με τους νεοφώτιστους ‘Παπαδημικούς’;
Και μάλιστα όταν η ΔΕΗ τεμαχίζεται ,όταν διαλύεται η επιχείρηση σαν  πύργος από τραπουλόχαρτα και τα φύλλα μοιράζονται στους πωρωμένους χαρτοκλέφτες του παγκόσμιου και ντόπιου κεφαλαίου σπαράζοντας τις ζωές και το μέλλον μας; Αυτό είναι μείζον θέμα για εσάς΄; Το ποιοι ;
Ξυπνήστε πλέον από το λήθαργο της Στουρνάρη στον οποίο έχετε περιέλθει και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως οφείλετε .Ξυπνήστε από το λήθαργο όσο κι αν έχετε καθυστερήσει…
Συνάδελφοι του προεδρείου της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ του ηρωικού ,ιστορικού και συνάμα μεγαλύτερου σωματείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να φανείτε αντάξιοι στις ιστορικές αυτές στιγμές και να σταθείτε στα πόδια σας με σθένος και αγωνιστικότητα εκπροσωπώντας επάξια τα μέλη σας ,τους εργαζόμενους.

¨Όλους εκείνους που δύο χρόνια μνημονίου τώρα ,τα οπίσθια τους έχουν μελανιάσει από το πιάσιμο. Κι αν δεν ξέρετε με ποιόν τρόπο κι αναρωτιέστε ,επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε εμείς :

 Τους ‘κλάπηκε’ η περίθαλψη .

Με τον τραγικό διαχωρισμό – κατακερματισμό της επιχείρησης σε θυγατρικές με τις ευλογίες κάποιων τους άλλαξαν όνομα και έμβλημα.

 Τους μείωσαν 45% τις αποδοχές (και θα τους μειώσουν ακόμη 15%...η δεν το ξέρετε;).

Τους έκοψαν τις βάρδιες και τα νυχτερινά . Τις υπερωρίες. Το εκτός έδρας.

Και οι παλαίμαχοι συνταξιούχοι, ι ‘πατεράδες’ μας στη δουλειά εκείνοι που μας ‘άνοιξαν’ τα μάτια ,σήμερα ‘απολαμβάνουν’ μειωμένες συντάξεις , το εφάπαξ δεν υπάρχει πια  κι όσο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη …ούτε λόγος να γίνεται.


Με ετούτα και με εκείνα κύριοι συνάδελφοι πείτε μας ξεκάθαρα πια ,όλα αυτά δεν αποτελούν αιτία ώστε να ξεκινήσουν απεργιακά μέτρα διαρκείας σε όλες τις μονάδες της επιχείρησης και τις θυγατρικές μέχρι να καταλάβουν πως δεν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν είναι οσφυοκάμτες  ραγιάδες;
¨Όλα αυτά δεν αποτελούν αιτία ώστε με σοβαρότητα το σωματείο που πάντα στην ιστορία ήταν μπροστάρης των αγώνων ,να ανακοινώσει καταλήψεις παντού και απεργία διαρκείας ώστε να καταλάβουν οι πάντες την δύναμη των εργαζομένων της ΔΕΗ ;

Μια βόλτα συμπαράστασης στη Χαλυβουργία κάνατε…Δεν πήρατε κανένα μάθημα από τους συνάδελφους απεργούς εκεί;
Αφήστε τις ανακοινώσεις λοιπόν και σηκώστε τα μανίκια και με τις γροθιές ψηλά σφιγμένες ,ξεκινήστε . Πόλεμος είναι πότε θα το καταλάβετε επιτέλους ;

Και να είστε σίγουροι πως όλοι οι συνάδελφοι θα είναι αλληλέγγυοι και πρωτεργάτες του αγώνα…Ξυπνήστε ο πόλεμος για επιβίωση έχει ξεκινήσει κι εσείς δεν είστε πουθενά .

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τους 5 της διοίκησης και ασχοληθείτε με τα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων .Μάλιστα κύριοι …αυτό οφείλετε να κάνετε .Πάψτε πια να βγάζετε ανακοινώσεις που δεν ‘χορταίνουν’ κανένα, πάψτε να κάνετε ‘Συνέδρια Παρωδίας’ ,ανασκουμπωθείτε και υπερασπίστε τα μέλη σας και όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ όπως τόσα και τόσα χρόνια έκανε η ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Κάντε επιτέλους αυτό που το ίδιο το καταστατικό του σωματείου σας έχει παραχωρήσει ως δικαίωμα αλλά και κυρίως ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ .

Κι αν δεν θυμάστε εσείς και πάλι θα σας θυμίσουμε παρακάτω εμείς τα άρθρα 3,4,6,7,8τα οποία οι συνάδελφοι σας τίμησαν με την ψήφο τους για να τα τηρείτε ΠΙΣΤΑ.

ΑΡΘΡΑ 3-4-6-7-8

3. Η βελτίωση των κάθε μορφής αποδοχών και πρόσθετων υλικών απολαβών του προσωπικού, ανάλογα με τις σύγχρονες ανάγκες και την οικονομική ανάπτυξη της ΔΕΗ, σε τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται στο προσωπικό πάντα πολιτισμένο και ανθρώπινο βιοτικό επίπεδο.

4. Η βελτίωση της θέσης των μελών από την άποψη κάθε είδους κοινωνικής ασφάλισης και η προάσπιση των συμφερόντων του φορέα κύριας ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ, όπως και κάθε άλλου ταμείου επικουρικής ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ.
6. Η γενική φροντίδα για την εξύψωση του βιοτικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών και η μεταξύ τους καλλιέργεια του πνεύματος της εργατικής αλληλεγγύης και συναδέλφωσης, ώστε να διαμορφώσουν συνδικαλιστική συνείδηση και νοοτροπία.

7. Η υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των μελών, οικονομικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

8. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα άλλα εργατοϋπαλληλικά επαγγελματικά σωματεία στον αγώνα που κάνουν για την υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων των μελών τους και η πρόσθεση και της δικής τους δύναμης στη δύναμη των εργατοϋπαλληλικών σωματείων και ενώσεων που βρίσκονται σ' όλη τη χώρα προκειμένου να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και να εκφράζονται οι συνεπείς ταξικές θέσεις των εργαζομένων.

Καλό αγώνα σε όλους μας και κυρίως καλή δύναμη.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Προϋπολογισμός ΙΚΑ 2012. Προμήνυμα νέων δραστικών περικοπών




Του Γιάννη Δούκα

Αθήνα 8/1/2012
Το ΙΚΑ είναι μια κλασσική περίπτωση που δείχνει τα προβλήματα και τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η κυβερνητική πολιτική.
Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από τη διοίκησή του για το 2012 μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θεατές αλλά και πολλές αθέατες πλευρές των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων του ιδρύματος καθώς και το έωλο της ωραιοποιημένης εικόνας που προσπαθεί να περάσει.

Τα οικονομικά στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά γιατί έχουν επέλθει δύο σοβαρές διαφοροποιήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι ένα μέρος των εσόδων και αντίστοιχα των εξόδων που αφορούν στον τομέα της ασθένειας δεν παρουσιάζονται γιατί η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η δεύτερη έχει να κάνει με το ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων και η μέση απασχόληση βασίστηκε στους ασφαλισμένους έστω και με μία ημέρα ασφάλισης ενώ μέχρι πέρυσι βασιζόταν στον αριθμό των άμεσα ασφαλισμένων που είχαν δικαίωμα περίθαλψης.

Δημόσιο: Μαζικές αποχωρήσεις 150.000 υπαλλήλων την επόμενη τριετία


Δημόσιο: Μαζικές αποχωρήσεις 150.000 υπαλλήλων την επόμενη τριετία


Ο επόμενος έλεγχος θα ξεκαθαρίσει αν θα προσμε-τρηθούν και οι οικειοθελείς συνταξιοδοτήσεις.
Λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας, την επιβεβαίωση της αποτυχίας του μέτρου της εφεδρείας, και την ανακοίνωση από την πλευρά των δανειστών μας των νέων απαιτήσεων που θα ζητήσουν ως αντιστάθμισμα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας είχε χθες συνάντηση με το μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα. Όπως διεφάνη, η δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, παραμένει στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των ελεγκτών, αφού, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε ως κεντρικός αριθμητικός στόχος η μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για το χρονικό διάστημα 2010-2015. Στο υπουργείο πάντως επιμένουν ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανομένων μόνον για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.
Ενημέρωση
Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ περιορίστηκε στην ενημέρωση που του έγινε, γύρω από τα μείζονα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και την πορεία της εφεδρείας, χωρίς να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη. Άλλωστε η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ρέππα, και -όπως διευκρινιζόταν- ήταν περισσότερο διερευνητικού χαρακτήρα ενόψει και του επίσημου ελέγχου της τρόικας. Εκείνη άλλωστε, θα διατυπώσει και την οριστική θέση για το αν τελικώς θα προσμετρηθούν οι οικειοθελείς συνταξιοδοτήσεις στο στόχο των 30 χιλιάδων αποχωρήσεων, μέσω εφεδρείας. Ακόμη και έτσι όμως, ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων που αποχώρησαν δεν ξεπέρασε τις 10 χιλιάδες, ενώ πενιχρά αναμένονται τα αποτελέσματα και για τους αορίστου χρόνου, για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση.
Συνάντηση
Στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Τράα πάντως ο Δ. Ρέππας επανέλαβε πως η εφεδρεία εφαρμόστηκε με «οριζόντια κριτήρια» τα οποία, όπως σημείωσε, «δεν είναι ορθά, ούτε αποτελούν πολιτική επιλογής». Παράλληλα στη συνάντηση εξετάσθηκε η εξέλιξη της συνεργασίας με το Μηχανισμό Στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο, ενώ έγινε λεπτομερής αναφορά και στη συνεργασία με την task force για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την πορεία του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος, το οποίο αναμένεται σύντομα.
Αναδημοσίευση από ΗΜΕΗΡΗΣΙΑ, 10-01-2012

Τι φόρους θα πληρώσουμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου





Την ίδια ώρα, μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο με την αύξηση της παρακράτησης φόρου λόγω της εφαρμογής της νέας φορολογικής κλίμακας με το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και της ενσωμάτωσης στην παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 2012.
Το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές, καλούνται να βάλουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Ο 14ος μισθός θυσία στον βωμό της τρόικας




Τις αμοιβές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχουν τώρα πρώτο θέμα στην ατζέντα τους οι εκπρόσωποι της τρόικας. Επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα. Το σενάριο που εξετάζεται είναι κατάργηση του 14ου μισθού και ενσωμάτωση του δώρου των Χριστουγέννων στις τακτικές αποδοχές.
Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις από την τρόικα για μείωση μισθών και κατάργηση των δώρων, με την κυβέρνηση να καλείται να δώσει λύση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Το σενάριο που εξετάζεται προβλέπει κατάργηση του 14ου μισθού (με παράλληλη ενσωμάτωση του 13ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές) και «πάγωμα» των αυξήσεων και των ωριμάνσεων για μία τριετία.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Κινδυνεύουν 250.000 εργαζόμενοι στην Ιταλία από την 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων


Ρώμη, Ιταλία

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η εμπορική ένωση Confesercenti της Ιταλίας με την απόφαση της κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων της χώρας όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Η ένωση προειδοποιεί ότι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου θα προκαλέσει την απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι το μέτρο ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και ιδίως τα σούπερ μάρκετ και πλήττει τον μικρό έμπορο.

Ο Μάουρο Μπουσόνι, αναπληρωτής διευθυντής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση υιοθέτησε το συγκεκριμένο μέτρο με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά δεν έλαβε υπόψη της ότι στον τομέα των τροφίμων, για παράδειγμα, το 70% του μεριδίου αγοράς, βρίσκεται ήδη στα χέρια των σούπερ μάρκετ».

«Για μια οικογένεια που έχει ένα κατάστημα, δεν είναι εύκολο να μπορέσει να εγγυηθεί την συνεχή και απεριόριστη λειτουργία του μαγαζιού, διότι υπάρχουν και ανάγκες και απαιτήσεις διαθέσιμου χρόνου για τα παιδιά, ενώ τα σχολεία, οι μεταφορές, οι όλες δημόσιες και τοπικές υπηρεσίες, δεν παρέχουν την στήριξη και τις διευκολύνσεις που όλοι θα χρειαζόμασταν» τόνισε μιλώντας στο Radio Capital.

Ο ίδιος εκτιμά ότι εντός του έτους κινδυνεύουν να κλείσουν 80.000 οικογενειακές επιχειρήσεις και να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους 250.000 άνθρωποι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΟΥΚΙΣΑ !!!



Οι εργάτες που είναι απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες καλούν τους πολίτες για συμπαράσταση και για να αποτραπεί το σπάσιμο της επίσχεσης που πραγματοποιούν εδώ και ένα και πλέον μήνα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Η μουσική είναι από το έργο Ηχόδραση-Αρης του Νίκου Τουλιάτου

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ 100 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ !!!


ΙΚΑΡΙΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 110 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ




Background (Preamble):
Ανεμογεννήτριες και Ικαρία-Πώς μια ευλογία μετατρέπεται σε εφιάλτη

Εγκρίθηκε άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 877/11/15-7-2011 στην εταιρεία ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε, (συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου) για την εγκατάσταση σε 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα στον Αθέρα 110 ανεμογεννητριών μαμούθ, η καθεμία 3 MW.
Στην άδεια αναφέρεται ότι οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στις θέσεις «Βίγλα- Καψάλη- Ποδήλια- Υψώνας- Κασμιάνος- Προβατοκεφάλας- Ρούκουνας-Σαραντάδων- Ερίφη- Κουταλόπετρα- Βάρκα- Παπουλογάρι- Σελλάδια- Μεγάλοφος- Σαμάκι- Κλιράτια- Στάσουσα- Παπουτσοκρύφτης- Αναβάθρες- Ράντι- Σταυρί- Πούντα- Πρ. Ηλίας- Κακό Καταβασίδι-Αιθέρας όρος» του Δήμου Ικαρίας.
Το ύψος θα φτάνει τα 150 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών 90 μέτρα
Η άδεια προβλέπεται να έχει ισχύ για 25 χρόνια με επιπλέον πρόβλεψη ανανέωσής της για άλλο τόσο χρόνο (συνολικά για 50 χρόνια).

Μετά την έκδοση της άδειας από τη ΡΑΕ [15-7-2011] κατατέθηκαν δύο προσφυγές:
1. ο Δήμος Ικαρίας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-7-2011, προσέφυγε κατά της απόφασης της ΡΑΕ.
2. Ο Ηλίας Γιαννίρης επίσης κατέθεσε προσφυγή (Α.Π. 5590/2-8-2011 γρ. υπουργού).

Ανακοινώσεις κατά των ανεμογεννητριών εξέδωσαν:
Η "Αρχιπέλαγος Ι.Θ.Π."
Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας"-ΛΑΣ Ικαρίας
Η δημοτική παράταξη "Αυτόνομη Συσπείρωση ΠΟλιτών Ικαρίας"-ΑΣΠΙ
Η "Κίνηση Πολιτών Ευδήλου"
Η περιφερειακή παράταξη "Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο"