Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ εργαζομένων στη ΔΕΗ

                             

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
        ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


Η κυβέρνηση παραδίδει στα νύχια των αγορών τον ΑΔΜΗΕ  διαλύει τη ΔΕΗ  και με τα νέα μέτρα  βάζει οριστική ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.

Ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς   Προωθεί μέτρα που καταργούν βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτα και κύρια το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ  παράνομα επιταγμένοι  νιώσαμε στο πετσί μας τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης που μπροστά στη διάλυση της μεγαλύτερης Βιομηχανίας της χώρας είναι αδίστακτη και  σταθερά υπάκουη  στις διαταγές των αφεντικών της

Η ΓΕΝΟΠ  παραδομένη  στην αδράνεια που την έχουν καταδικάσει οι περιστασιακές συμμαχίες των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού του τέως δικομματισμού  γίνεται τροχοπέδη στην ανάπτυξη ενός διεκδικητικού κινήματος που να μπορεί σταθεί εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια.

Τελευταία πράξη η  στάση της στην  απεργία της ΓΣΕΕ   που  αντί να τη δεί  σαν ευκαιρία να αναπτυχθεί  ένα κίνημα  αντάξιο της οργής και της αγανάκτησης των συναδέλφων μας ,μιας οργής που είναι περισσότερο ορατή  από ποτέ στους σταθμούς μας , τα ορυχεία μας, στα συνεργεία μας στα γραφεία των υπηρεσιών μας .

Η  ΓΕΝΟΠ  κάτω από την άβουλη και συγκυριακή πλειοψηφία προτίμησε να κρυφτεί στην "ασφάλεια" της ακινησίας που παρέχει και στην ίδια η επιστράτευση

Αδιαφορεί για την απογοήτευση που  δημιουργεί  στους εργαζόμενους η αίσθηση πως είναι μόνοι  πως  δεν  έχουν συνδικάτο μαχητή σε αυτήν τη λυσσασμένη επίθεση που δέχονται πως γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος  μιας κυβέρνησης που  προωθεί μέτρα που καταργούν βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτα και κύρια το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων, έχει γυρίσει οριστικά τις πλάτες της στις ανάγκες επιβίωσης του ελληνικού λαού, προχωρώντας την Κυριακή 7 Δεκέμβρη, στη ψήφιση ενός βαθιά ταξικού και άδικου, για τους εργαζόμενους προϋπολογισμού, που δεν δίνει καμιά προοπτική εξόδου από την κρίση.

Εμείς οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ , μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας  τους  άνεργους , τους συνταξιούχοι τους εξεγερμένους  νέους  φοιτητές και μαθητές και  όλο τον ελληνικό λαό  που υποφέρει και διαδήλωσε στη μεγάλη γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη,  θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και στις 7 Δεκέμβρη θα ξαναβρεθούμε στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ. μ. για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα σ' αυτή την κυβέρνηση της φτώχειας και της κοινωνικής καταστροφής.


ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Προσωρινό γραφείου τύπου             META εργαζομένων στη ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου